De stamboom

Onderzoek naar de familie Bodenstaff weer ter hand genomen.

Beste leden van de familie Bodenstaff, al een tijdje ben ik  (Philip John Bodenstaff) bezig om te proberen mijn familiegeschiedenis in kaart te brengen. Natuurlijk gebruik je als eerst daarvoor je familienaam en ga je uitzoeken waar je vandaan komt. Dat is iets dat wel vaker voor schijnt te komen bij mensen die zo tegen de 50 lopen, en al helemaal bij Indische mensen. Voor mij gelden beide redenen.
Dat uitzoeken viel bij mij nogal tegen omdat ik van mijn grootvader niet meer wist dan dat hij F.E. Bodenstaff heette.
In 2000 heb ik een deel van mijn vakantie besteed aan het verder uitzoeken van mijn "roots". Ik ben daarvoor naar directe familieleden gegaan om er eens achter te komen wat zij allemaal wisten.  En meet een beetje sprokkelwerk kwam er zo hier en daar iets meer informatie vrij.
Inmiddels had ik ook al een noodkreet op het internet geplaatst en niet lang na het plaatsen kreeg ik daarop een hele aardig reactie van ene Ron v.d. Werdt.
Neen, dat is geen Bodenstaff, maar toch wist hij mij heel veel te vertellen over de Bodenstaff's. Hij was al een paar jaar de geschiedenis over de Bodenstaff  familie aan het uitzoeken. In het kort omdat daar zoveel mannen in voorkwamen die als beroep chirurgijn, heelmeester of vroedmeester hadden en uit de buurt van zijn woonplaats kwamen.

Hij kon mij echter niet direct helpen omdat mijn grootvader niet te linken was naar zijn informatie. Ik moest met meer informatie komen om e.e.a. zeker te weten.
Op zekere dag heb ik mijn geluk geprobeerd bij het SIFA (Stichting Indisch familie Archief) in Den Haag.
Er bleek zowaar een dossier t bestaan met informatie over de familie Bodenstaff en tot mijn stomme verbazing trof ik daar de naam van mijn grootvader aan in een kleine "stamboom". Daarbij opgenomen ook de naam van de echtgenote van mijn grootvader. Dit gaf de informatie die Ron nodig had om mijn familie te kunnen linken naar zijn informatie.
Ineens ging mijn familiegeschiedenis via mijn overgrootvader, Gerardus Hermanus Franciscus Bodenstaff , een Oost-Indie ambtenaar, terug tot Johan Hendrik Bodenstaff geboren rond 1670. Dat schiet lekker op!

Ondertussen bleek ook dat ene Take Bodenstaff zich met een Bodenstaff-homepage bezig te houden.
Ook op zijn site heb ik toen een oproep geplaatst en een @bodenstaff.com e-mail adres gekregen. (als je dat ook wilt, moet je maar een e-mail sturen naar Take@bodenstaff.com  en hij legt je dan wel uit hoe je er ook een kunt krijgen)

Maar dan wil je toch meer weten, want er blijken wel zo'n 80 Bodenstaff in de telefoon Cd-rom's te staan. Is dat nu allemaal familie? Misschien niet, maar misschien ook wel. Er is maar 1 manier om daar met zekerheid achter te komen en dat is het uit te zoeken.
Ik heb daarom maar gewoon al die 80 mensen een brief gestuurd en hen verzocht daarop te reageren.

[Home] [Opzoek naar Familie] [@bodenstaff.com] [Nieuwtjes]

take@bodenstaff.com