De brief van Philip

Amstelveen,  maandag 24 december 2001


Betreft: Op zoek naar (verre) familieleden voor mijn Bodenstaff Familie stamboom.


Beste mevrouw, mijnheer of familie Bodenstaff,

Neen, ik probeer u niets te verkopen dus u kunt rustig verder lezen!

U zult het wel vreemd vinden een brief te krijgen van iemand die ook Bodenstaff heet, maar die u helemaal niet kent. Vreemd eigenlijk want ik heb het idee dat alle Bodenstaff' s in Holland wel (verre) familie van elkaar zijn.

Mijn naam is Philip John Bodenstaff en ik ben op 1 januari 1949 geboren in Sydney, Australie en onze familie is al vlak naar mijn geboorte naar Holland gekomen. Mijn vader was Eugene Bodenstaff geboren 5 mei 1917 in Patjitan Indie. Mijn vader is in 1983 overleden en heeft mij weinig verteld over zijn familie. De naam van zijn vader en grootvader heb ik wel kunnen vinden, maar het gaat te ver om die nu allemaal te noemen. 

Ik ben nu al een jaar of wat bezig met een genealogisch onderzoek naar de familie Bodenstaff. Met veel zoekwerk o.a. in het Indisch familie archief in Den Haag, het internet en zeker ook hulp van anderen heeft mijn onderzoek mij teruggebracht tot ene Johan Hendrik Bodenstaff geboren rond 1670. Hij was gehuwd met Catharina Jansen en zij hadden samen 10 kinderen.

Kinderen en kleinkinderen van hem zijn uitgewaaierd over heel Nederland (o.a. naar Uden, Norg, Veenhuizen, Oosterbeek) en naar Nederlands- Indie zoals mij overgrootvader Gerardus Hermanus Fransicus Bodenstaff (Geb 20 december 1840 in Lienden)

Zoals gezegd vond ik informatie in het Indisch familie archief. Ik vond daar informatie van mijn grootvader en zo kon ik een link maken naar verdere voorouders en het lijkt erop dat inderdaad iedereen die Bodenstaff heet en in Nederland woont of uit Nederlands-Indie komt wel aan elkaar verwant is.

Wat ik met deze brief wil bereiken is om uit te vinden of u inderdaad ook tot dezelfde familie Bodenstaff behoort als ik en zou het daarom heel erg aardig van u vinden als u op deze brief reageert en mij eventueel informatie kunt/wilt geven over uzelf, uw ouders, grootouder, kinderen en kleinkinderen.

Gegevens zoals naam geboorte datum en geboorteplaats, huwelijksdatum en plaats, datum en plaats van overlijden en datum en plaats van begrafenis. Ook gegevens over datum en plaats en genootschap indien gedoopt.  Ik hoop dat u dat ook net zo leuk vindt om te doen als ik het vond.

U zult begrijpen dat informatie die heel volledig is voor mij makkelijker terug is te leiden dan alleen uw eigen naam, want die wist ik al.
Ik heb al aardig wat gegevens over de familie en als ik uw gegevens er in kan passen stuur ik u als mijn blijk van waardering een uittreksel van de familiestamboom zoals ik die tot dan heb verzameld.

Om u te helpen de gegevens te verzamelen en uit te werken heb ik een formulier bijgevoegd. Als u van meerder familieleden iets wilt doorgeven, kunt u er het best eerst maar een kopietje van maken.

Als u het toch allemaal een beetje vreemd vindt, mag u mij natuurlijk ook thuis even bellen.
Mijn telefoonnummer staat boven aan de brief.

Als u over internet beschikt kunt u mij ook een e-mail sturen: philip@worldmail.nl
Ik kan u het opgave formulier dan ook e-mailen en u kunt het dan weer ingevuld terug mailen.


Kijk ook eens op de internetsite www.bodenstaff.nl van Take Bodenstaff.

Verder wil ik dan gelijk maar van de gelegenheid gebruik maken om u het allerbeste toe te wensen voor het nieuwe jaar.


Vriendelijke groet,Philip J. BODENSTAFF

[Home] [Opzoek naar Familie] [@bodenstaff.com] [Nieuwtjes]

take@bodenstaff.com